Operatie Backdraft: Meer dan 100 historische brandweervoertuigen en brandweermaterieel verhuizen voor 31/12/2020!!

Misschien heb je er al wel iets van opgevangen, misschien ook niet, maar bij deze willen we bekendmaken dat het huidige brandweermuseum in Aalst ermee stopt. Om de collectie niet verloren te laten gaan en deze onder te brengen bij de brandweerfamilie waar het eigenlijk thuis hoort, hebben BVV en Netwerk Brandweer zich geëngageerd om de verhuis naar een nieuwe locatie op zich te nemen. Deze nieuwe locatie bevindt zich in de voormalige Nato-hallen in Ravels.

Uiteraard is het niet vanzelfsprekend om meer dan 100 historische voertuigen zomaar te verhuizen. Hiervoor hebben we jullie hulp nodig! We zijn voornamelijk op zoek naar diepladers met bijhorende trekkers en chauffeurs die ervaring hebben in het transporteren van voertuigen.

Laten we in deze moeilijke tijden nog eens werken aan een positief verhaal, zodat ons verleden voor toekomstige generaties bewaard kan blijven. We rekenen op de passie en bereidheid van onze brandweerfamilie en brandweersympathisanten om ons erfgoed te redden en hier allemaal samen onze schouders onder te zetten.

De roadmap

Zaterdag 7 november kan je een unieke gebeurtenis ervaren op de Vlaamse wegen. Een colonne van verschillende brandweerwagens zal zich verplaatsen tussen het brandweermuseum en de nieuwe locatie.

Het traject

Niet alle brandweerwagens kunnen via de openbare weg het museum bereiken. Daarom worden 25 wagens op diepladers geladen worden die in verschillende colonnes naar het nieuwe museum vertrekken. Een unieke gebeurtenis!

De oproep van Brandweer Vereniging Vlaanderen en Netwerk Brandweer is niet in dovemansoren gevallen. Vanuit heel Vlaanderen staan verschillende hulpverleners en bedrijven klaar om het brandweermuseum te redden. Ook de Civiele bescherming was paraat.

Een verhuis van 133 brandweervoertuigen.

In een korte tijdspanne 133 brandweervoertuigen verhuizen naar een locatie 122 km verder en deze verhuis in slechts twee maanden realiseren is een huzarenwerk. We staan er echter niet alleen voor. Volgend op de oproep van Netwerk Brandweer en Brandweer Vereniging Vlaanderen werd er reeds hulp aangeboden uit alle hoeken van Vlaanderen. Hulpverleners, Civiele bescherming, Bedrijven, allen zijn het brandweermuseum genegen mogen we met toch enige trots melden.

Je helpt ons ook door dit bericht te delen zodat het misschien wel terechtkomt bij de juiste persoon. 

Dankbaar

De organisatie wil reeds iedereen bedanken die meehelpt om samen dit project te laten slagen! Zonder jullie zou dit allemaal niet mogelijk zijn.